onsdag 22. februar 2012

Facebook

Facebook er stedet for slektsforskning. I alle fall når man skal finne slekt som lever i dag og kanskje få litt hjelp bakover i tid :-)

Jeg holder nå på å lete og lete og sender ut meldinger og venneforespørsel. Og jeg finner slekten også! Veldig artig. Tok først for meg min far sin slekt, hvor jeg har en god del informasjon og hvor navnene ikke er fult så vanlige.

Når jeg først har funnet en som er i slekten, så sjekker jeg vennelisten og leser informasjonen på vegg og bilder. Utrolig hva man da kan klare å finne. Og så er det å sende ut nye meldinger og opprette kontakt. Og så får man jo sett bilder av slekten på denne måten.

Min farmor har noe slekt i USA hvor jeg allerede har etablert kontakt med 3 stk. Og i går fikk jeg kontakt med enda en dame i Huron, S.D.

Heldigvis så langt ikke møtt noen som blir sur på min henvendelse, bare hyggelige svar og personer som synes at slektsforskning høres interessant ut.

Nå har jeg startet på jakten etter slektinformasjon i forbindelse med oppgaven min.

Tipp-oldemor Kristiane hadde en bror Salomon Kristoffer Olsen Førde. Han ble gift med Anne Marthea Andreasdatter og de fikk 9 barn (som jeg vet om). Flere av disse har nok etterkommer, så disse jakter jeg nå på. Ser ut som at navnet Førde er brukt som etternavn av flere her. Det ser ut som at slekten holder til på Østlandet.

Konklusjon: Alle på Østlandet med navnet Førde kan snart vente seg en melding fra meg :-)
Salomon Kristoffer Olsen Førde


Anne Marthea Andreasdatter

1 kommentar:

  1. Spennende å se om du finner noen av våre aner østfra!

    Fra Bente (Renathe sin mamma)

    SvarSlett