tirsdag 1. mars 2016

Permanent sidelenke og permanent bildelenke i Digitalarkivet

Hva er forskjellen og hva kan det brukes til?

I dagens løsning for skannede kirkebøker, når du åpner en side i en kirkebok, kan du få opp kildeinformasjon om kirkeboken. Ved å åpne nedtrekkmenyen ”Bildeinformasjon”, og velger enten ”øverst” eller ”nederst”, få du opp Kildeinformasjon og lenke til permanent sidelenke og permanent bildelenke. 
Sidelenke er lenke til bildet av kirkeboksiden, inkludert informasjon (metadata) om hva bildet viser, og med mulighet for å bla i kirkeboken.  Bildelenke er lenke til kun bildet, uten informasjon om hva bildet viser, og uten mulighet til å bla i kirkeboken.

I den nye løsningen for skannede kirkebøker har ting endret seg litt.  Når du står på en side i kirkeboken vil du automatisk har informasjon om hvilken kirkebok du har åpen.Dersom du ønsker å ha en link til siden i kirkeboken, finner du dette under Referanselenker.
Permanent bildelenke, er det samme som tidligere. Brukslenke for sidevisning erstatter den gamle sidelenken og har de samme egenskapene.Selv om den gamle sidelenken forsvinner, er det ingen grunn til å bekymre seg for at registrerte sidelenker skal bli verdiløse. Når den gamle løsningen legges ned, vil alle gamle sidelenker bli omdirigert til tilsvarende brukslenke for sidevisning i den nye løsningen. Det er derfor ingen grunn til å bruke tid på å erstatte gamle sidelenker med nye brukslenker for sidevisning.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar