mandag 1. februar 2016

Bergenske vertshus, skjenkesteder og restauranter

I 2015 kom boken "Fra munterheden til Midten og til Balaklava frem og tilbake", skrevet av Jo Gjerstad. Denne boken tar for seg brennevinets historie i Bergen.
Allerede under Svartedauden grep folk til brennevinet, dog uten at dette sikkert hjalp noe nevneverdig. Brennevinsbrenning ble innført tidlig 1500-tallet og allerede i 1563 ble det forbudt å selge bl.a brennevin under høymessen. Man hadde allerede oppdaget at brennevin var et rusmiddel.

I boken blir vi kjent med noen av byens (Bergen) skjenkesteder og flere av de som jobbet innenfor faget. Dette er en lettlest og fornøyelig bok. Flotte bilder/illustrasjoner.



Et eksempel fra boken, er historien om Gjertrud Knudsdatter fra Jølster som drev vertshuset og skjenkestedet Balaklava




God fornøyelse!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar